22 Μαΐου, 2024

Δ. Μιχαηλίδου: Εργαζόμαστε εντατικά ώστε να εξασφαλίσουμε πρόσβαση παντού για όλες και όλους

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στα ζητήματα προσβασιμότητας που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητικές και αισθητηριακές αναπηρίες, σε ιδιωτικά κτίρια, δημόσιους χώρους και χώρους εργασίας αλλά και στις δράσεις που υλοποιούνται αυτά τα τρεισήμισι χρόνια με σκοπό να διασφαλιστεί πρόσβαση παντού για όλες και όλους, αναφέρθηκε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά την διάρκεια της ομιλίας της στην εκδήλωση «ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ», που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ειδικότερα, η Δόμνα Μιχαηλίδου, έκανε λόγο:

  • Για τα έργα προσβασιμότητας που αφορούν σε 4.000 ιδιωτικές κατοικίες και σε 700 εργασιακούς χώρους όπου διαμένουν ή εργάζονται άτομα με αναπηρία. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα, που αφορά στην διευκόλυνση της πρόσβασης σε δημόσια κτίρια, τους χώρους εργασίας και τις κατοικίες όπου διαμένουν άτομα με αναπηρία.
  • Για την θέσπιση του προγράμματος Προσωπικός Βοηθός, το οποίο ξεκινά άμεσα την πολιτική του εφαρμογή και το 2024 θα εφαρμοστεί σε όλη την χώρα.
  • Για την Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας, που ξεκίνησε για πρώτη φορά στη χώρα μας με σκοπό να εξυπηρετούνται καθημερινά 500.000 πολίτες με αναπηρία.
  • Για την Εθνική Πύλη Αναπηρίας και την δημιουργία Μητρώου Αναπηρίας, καθώς και την ψηφιοποίηση των ΚΕΠΑ, μέσω των οποίων αντιμετωπίζεται η γραφειοκρατία και επιτυγχάνεται η διευκόλυνση του ανάπηρου πολίτη στην καθημερινότητά του, παρέχοντας όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες και πληροφορίες.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Τρεισήμισι χρόνια τώρα, με πράξεις και όχι με λόγια, θεσπίζουμε και υλοποιούμε δράσεις ώστε να διευκολύνουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας με αναπηρία. Με μικρές αλλά και μεγαλύτερες παρεμβάσεις, εξασφαλίζουμε συνεχώς την πρόσβασή τους σε περισσότερους χώρους. Επιδίωξη μας, όλα τα άτομα με αναπηρία να έχουν ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία και την αγορά εργασίας. Γι’ αυτό άλλωστε εργαζόμαστε εντατικά. Για να δημιουργήσουμε μια συμπεριληπτική κοινωνία όπου κάθε πολίτης θα νιώθει χρήσιμος και θα μπορεί να αναπτύσσει στο μέγιστο βαθμό τις δεξιότητές του. Σεβόμαστε τα δικαιώματα κάθε συμπολίτη μας, χωρίς να αφήνουμε κανέναν πίσω».

  

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο