23 Ιουνίου, 2024

Δ. Μιχαηλίδου από Β. Ελλάδα: Σε όλη την Ελλάδα αναβαθμίζουμε διαρκώς τις υπηρεσίες φροντίδας για όλες και όλους, ανεξαρτήτως οικογενειακού εισοδήματος ή γεωγραφικής περιοχής

Περιοδεία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε Πτολεμαΐδα – Κοζάνη – Φλώρινα – Νάουσα – Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη

 

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Τη διαρκή στήριξη των ευάλωτων πολιτών, ανάμεσα τους και των παιδιών, μέσω ενεργητικών πολιτικών, τόνισε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια των επισκέψεών της σε περιοδεία της Υφυπουργού στην Δυτική, Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Όπως ανέφερε η Δόμνα Μιχαηλίδου από την Πτολεμαΐδα, τον πρώτο σταθμό της περιοδείας της στη Βόρεια Ελλάδα για τα εγκαίνια του βρεφονηπιακού σταθμού του Δήμου Εορδαίας, στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο:

«Υπηρετούμε όλοι τον ίδιο σκοπό! Στόχος μας η αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών για όλες και όλους και κυρίως για τα παιδιά μας. Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου Εορδαίας είναι μια δομή πρότυπο, όχι μόνο για την περιοχή αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, έτσι ώστε τα παιδιά να μην είναι σε έναν χώρο στάθμευσης αλλά σε έναν χώρο που θα μπορούν να καλλιεργούν τις δεξιότητές τους ανεξαρτήτως εισοδήματος και γεωγραφικής περιοχής. Οι υπηρεσίες που παρέχονται στην Πτολεμαΐδα δημιουργούν τις προσδοκίες που θέλουμε και τεράστια ελπίδα για το μέλλον».

Επιπλέον, όσον αφορά στα σχολικά γεύματα που πρώτη φορά φέτος διανεμήθηκαν στον Νομό, η Υφυπουργός διευκρίνισε ότι προχωρά ανεμπόδιστα η διανομή τους στην περιοχή και ότι θα συνεχιστούν μετά και την ανανέωση της σχετικής σύμβασης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Δόμνα Μιχαηλίδου και στην Υπηρεσία του Προσωπικού Βοηθού, ανακοινώνοντας ότι ο νομός Κοζάνης, είναι ανάμεσα στις περιοχές που θα ενταχθούν στην δεύτερη φάση του πιλοτικού προγράμματος.

Την ίδια μέρα, η Υφυπουργός πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Υφυπουργό Μιχάλη Παπαδόπουλο και τους βουλευτές Στάθη Κωνσταντινίδη, Παρασκευή Βρυζίδου, Γιώργο Αμανατίδη και Γιάννη Αντωνιάδη αλλά και με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη. Ακολούθησε επίσκεψή της στη δομή αυτισμού «Ταξιδευτές της Ελπίδας» στον Άργιλο Κοζάνης.

Η πρώτη μέρα της περιοδείας της Δόμνας Μιχαηλίδου στη Βόρεια Ελλάδα έκλεισε στη Φλώρινα, όπου συναντήθηκε και συζήτησε με τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού τη δημόσια δομή παιδικής προστασίας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Μακεδονίας.

Η Υφυπουργός, συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις της 200ης επετείου από την Επανάσταση και το Ολοκαύτωμα της Ηρωικής Πόλης της Νάουσας, όπου συναντήθηκε και με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Ενώ, την επόμενη μέρα γιόρτασε την γιορτή της Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη με νέες και νέους στο φάσμα του αυτισμού της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου «Ελπίδα», καθώς και με παιδιά από το Δημοτικό Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός», μαζί με τον Δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τη βουλευτή Έλενα Ράπτη.

Η περιοδεία της Δόμνας Μιχαηλίδου στη Βόρεια Ελλάδα, ολοκληρώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, όπου μαζί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας, Ιερώνυμο εγκαινίασαν το Ιωακείμειο Γηροκομείο. Μετά το πέρας των εγκαινίων, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, γιατί από σήμερα, οι γιαγιάδες και παππούδες μας, εδώ στον νομό Έβρου, θα μπορούν να λαμβάνουν καθημερινά τις υψηλές υπηρεσίες φροντίδας που θα τους παρέχει το εξειδικευμένο προσωπικό του γηροκομείου της Μητρόπολης. Προτεραιότητά μας, ως Πολιτεία, είναι να προστατεύουμε διαρκώς τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας. Γι’ αυτό άλλωστε από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, με εντολή του Πρωθυπουργού, προχωρήσαμε άμεσα σε δράσεις πρόληψης για την τρίτη ηλικία και καταφέραμε να είμαστε στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της Ε.Ε., αναφορικά με τα θύματα από την πανδημία σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων. Δεν μένουμε στα λόγια. Μιλάμε με έργα και προχωράμε. Διασφαλίζουμε την ποιότητα ζωής όλων των συμπολιτών μας, ειδικά των πλέον ευάλωτων. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο