19 Μαΐου, 2024

Δ. Μιχαηλίδου από Πάτμο- Λειψούς: Στόχος μας, τα νησιά μας να έχουν κάθε χρόνο μεγαλύτερο πληθυσμό και την ισότιμη φροντίδα για κάθε παιδί από άκρη σε άκρη της χώρας

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Τον πρώτο παιδικό σταθμό στους Λειψούς, ο οποίος θα φιλοξενεί 15 παιδιά, εγκαινίασε το Σάββατο 2 Ιουλίου, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου. Όπως ανέφερε κατά την διάρκεια της ομιλίας της, «Κεντρική πολιτεία, τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιωτική πρωτοβουλία, είμαστε εδώ για τον ίδιο σκοπό. Για να μπορούν τα νησιά μας να έχουν κάθε χρόνο μεγαλύτερο πληθυσμό και την ισότιμη φροντίδα για κάθε παιδί από άκρη σε άκρη της χώρας».

Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, για πρώτη φορά στο νησί των Λειψών, θα λειτουργήσει ο νέος παιδικός σταθμός, ο οποίος δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου, της Ασφαλιστικής Εταιρείας Eurolife FFH, της Hope Genesis, της Ομάδας Αιγαίου και θα λειτουργεί με κρατική χρηματοδότηση.

Νωρίτερα, την Παρασκευή1 Ιουλίου, η Υφυπουργός παρευρέθηκε στην καλοκαιρινή γιορτή του πρώτου παιδικού σταθμού της Πάτμου, ο οποίος φιλοξενεί 25 παιδιά. Εκεί, η κ. Μιχαηλίδου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους γονείς και τους εργαζόμενους για το πόσο θετικά έχει αλλάξει η καθημερινότητα των ίδιων, αλλά και των παιδιών τους, τον ένα χρόνο λειτουργίας του παιδικού σταθμού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Πάτμο και στους Λειψούς, η κ. Μιχαηλίδου, συναντήθηκε με τον βουλευτή Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Παπά, αλλά και τους Δημάρχους των δύο περιοχών, Λευτέρη Πέντε και Φώτη Μάγγο, με τους οποίους συζήτησαν για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τα δύο ακριτικά νησιά.

H Yφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Ο παιδικός σταθμός της Πάτμου, αλλά και των Λειψών, που σύντομα ξεκινά την λειτουργία του, είναι άλλη μια απάντηση για την καταπολέμηση του δημογραφικού ζητήματος. Επιτέλους, τα παιδιά των δύο νησιών, έχουν την ευκαιρία να απασχολούνται δημιουργικά όσο οι μητέρες τους εργάζονται. Με έργα και όχι με λόγια, ενισχύουμε την προσχολική αγωγή και διασφαλίζουμε ότι όλα τα παιδιά θα μπορούν να καλλιεργούν τις δεξιότητές τους ανεξαρτήτως εισοδήματος και γεωγραφικής περιοχής. Αναβαθμίζουμε διαρκώς τις κοινωνικές υπηρεσίες για όλες και όλους, αλλά κυρίως για τα παιδιά μας».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο