16 Ιουνίου, 2024

Δ. Μιχαηλίδου από Κύθηρα: Στόχος μας, η βελτίωση της καθημερινότητας των νησιωτών μας με κοινωνικές δομές και υπηρεσίες από άκρη σε άκρη της χώρας

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, στα Κύθηρα. Η Υφυπουργός επισκέφθηκε χωριά του νησιού και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και φορείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις ανάγκες τους.

Κατά την πρώτη ημέρα της περιοδείας της η κ. Μιχαηλίδου επισκέφθηκε τον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Ποταμού Κυθήρων και με τους προέδρους των Αγροτικών Συνεταιρισμών συζήτησε για όλα τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής, αλλά και τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να αναδειχθούν περαιτέρω τα τοπικά προϊόντα.

Η Υφυπουργός επισκέφθηκε επίσης, το Γηροκομείο Κυθήρων. Ενημερώθηκε για τη λειτουργία του από τη Διευθύντρια, περιηγήθηκε στους θαλάμους και συνομίλησε με τροφίμους. Η Υφυπουργός δήλωσε: «Αξιοθαύμαστο το έργο και η αφοσίωση των εργαζομένων στο ιστορικό Γηροκομείο Κυθήρων που λειτουργεί εδώ και μισό αιώνα. Με τις γιαγιάδες και τους παππούδες που φιλοξενούνται, το προσωπικό, αλλά και τη Διοίκηση συζητήσαμε για όλα τα ζητήματα της καθημερινότητάς τους. Η προστασία της ζωής των ηλικιωμένων είναι προτεραιότητα της ελληνικής Πολιτείας και φροντίζουμε αυτό να γίνεται πράξη κάθε μέρα σε κάθε δομή της χώρας μας».

Ακολούθησε επίσκεψη στο Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης κατά την οποία η κ. Μιχαηλίδου ενημερώθηκε για τις δράσεις των νέων που γύρισαν στον τόπο τους, προκειμένου να αναδείξουν με τον πιο καινοτόμο τρόπο την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά των Κυθήρων και των Αντικυθήρων.

Η πρώτη ημέρα της περιοδείας ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση της Υφυπουργού με τα στελέχη της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, 3 χρόνια ακριβώς μετά τις εκλογές του 2019.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψή της στα Κύθηρα, η κ. Μιχαηλίδου επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο του νησιού όπου είχε εκτεταμένες συνομιλίες με τον Διοικητή και το προσωπικό του νοσοκομείου. Η Υφυπουργός ανέφερε: «Το Νοσοκομείο του νησιού είναι μια υπερσύγχρονη δομή υγείας – πρότυπο, όχι μόνο για τις εγκαταστάσεις αλλά και για τους ανθρώπους της. Με τον Διοικητή, Γιώργο Μεγαλοκονόμο, και τους εργαζομένους συζητήσαμε για τη σπουδαία δουλειά που γίνεται αλλά και για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες φροντίδας».

Ακολούθησε επίσκεψη στη Μητρόπολη Κυθήρων, αλλά και συνάντηση με τον Δήμαρχο, Ευστράτιο Χαρχαλάκη και τους Αντιδημάρχους οι οποίοι ενημέρωσαν διεξοδικά την Υφυπουργό για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν το νησί, για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία περιοχή της Ελλάδας εκτός του οπτικού μας πεδίου. Στόχος μας η βελτίωση της ποιότητας ζωής των νησιωτών μας, η στήριξή τους για να παραμείνουν στον τόπο τους και η συνεχής ενίσχυση των δομών υγείας και εκπαίδευσης. Ως Πολιτεία σκύβουμε πάνω από τα προβλήματα των νησιών μας και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα στηρίζουμε έμπρακτα και με συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο