16 Ιουλίου, 2024

Δ. Μιχαηλίδου από Κατερίνη: Εγκαινιάσαμε με τον Πρωθυπουργό τρία διαμερίσματα για τους συμπολίτες μας με αναπηρία

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Τρεις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης, εγκαινίασαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Από σήμερα, τέσσερα άτομα με αναπηρία θα μένουν σε κάθε μία από τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, μαζί με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Πρόκειται για μικρά διαμερίσματα, τα οποία προσομοιάζουν σε συνθήκες σπιτιού, όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε όσοι διαμένουν εκεί να μη βρίσκονται σε ιδρυματικού τύπου περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψη στη Μέριμνα του Παιδιού, η κα Μιχαηλίδου συζήτησε με τους ωφελούμενους, τους εργαζόμενους και τη διοίκηση για όλα τα ζητήματα της καθημερινότητάς τους. Η Υφυπουργός, η οποία επισκέφτηκε για τρίτη φορά το συγκεκριμένο κέντρο, συνεχάρη τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους της διοίκησης για την αφοσίωση και τη φροντίδα που παρέχουν στις νέες και νέους με αναπηρία της περιοχής. Επιπλέον, βρέθηκε με τους ωφελούμενους στα εργαστήρια όπου απασχολούνται δημιουργικά, όπως το εργαστήριο κεραμικής, που ξεκίνησε πρόσφατα να λειτουργεί στη δομή.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε ότι: «Η ανεξάρτητη διαβίωση των συμπολιτών μας με αναπηρία, αποτελεί τον κύριο μοχλό μας για μια συμπεριληπτική κοινωνία όπου όλες και όλοι έχουμε θέση και ρόλο. Η Μέριμνα του Παιδιού, που εδώ και 40 χρόνια φροντίζει άτομα με αναπηρία, αποτελεί έναν από τους συμμάχους μας σε αυτό το σκοπό. Γι’αυτό και τα σημερινά εγκαίνια των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης εδώ στην Κατερίνη, είναι ένα ακόμη βήμα για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.

Και είναι μεγάλη η χαρά μας που από σήμερα, οι συμπολίτες με αναπηρία θα έχουν το δικό τους σπίτι γεμάτο ασφάλεια, φροντίδα, οικογενειακή θαλπωρή και αγάπη, ανακουφίζοντας ταυτόχρονα τους γενναίους γονείς τους, που ξέρουν πως τα παιδιά τους θα βρίσκονται σε καλά χέρια. Γιατί η κοινωνική ενσωμάτωση των πιο ευάλωτων είναι καθήκον μας όλων μας. Ως Πολιτεία, διασφαλίζουμε την ισότιμη συμμετοχή των συμπολιτών μας με αναπηρία στην κοινότητα, στην εκπαίδευση και την αγορά εργασίας, χωρίς να αφήνουμε κανέναν πίσω».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο