23 Ιουνίου, 2024

Δ. Μιχαηλίδου από Χίο: Στα ακριτικά νησιά και σε όλη την Ελλάδα, το Κοινωνικό Κράτος είναι παρόν

Από το Γραφείο Τύπο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στα ακριτικά νησιά και σε όλη την Ελλάδα, το Κοινωνικό Κράτος είναι παρόν. Ακούμε τις ανάγκες τους και εργαζόμαστε εντατικά ώστε να διασφαλίζουμε ίσες ευκαιρίες, ειδικά σε όσες και όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να βελτιώνουμε διαρκώς την καθημερινότητα των συμπολιτών μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας», δήλωσε, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της σε κοινωνικές δομές παιδικής προστασίας και ατόμων με αναπηρία στη Χίο.

Η Υφυπουργός επισκέφτηκε την μονάδα παιδικής φροντίδας «Νερομπογιές και Νότες», όπου φιλοξενούνται και απασχολούνται δημιουργικά βρέφη και νήπια. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με τους εργαζόμενους του σταθμού, η κ. Μιχαηλίδου τόνισε την αξία που έχει για την Πολιτεία, αλλά και για την ίδια, η προσχολική αγωγή στην εξέλιξη της ζωής κάθε παιδιού. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η πρόσβαση κάθε παιδιού στην προσχολική αγωγή ήταν και παραμένει πρωταρχική προτεραιότητά μας. Γι’ αυτό, καταφέραμε και εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 180 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τον τριπλασιασμό των θέσεων σε βρεφικούς σταθμούς, ώστε από 25.000 που είναι σήμερα να γίνουν 75.000. Επιπλέον, θεσπίσαμε για πρώτη φορά, το πρόγραμμα «Κυψέλη» με στόχο να βοηθήσουμε όλα τα παιδιά να μπορούν να αναπτύξουν στο μέγιστο βαθμό τις δεξιότητες τους, αλλά και για να μπορούμε να κάνουμε έγκαιρα την πρώιμη ανίχνευση τυχόν αναπηριών ή άλλων δυσκολιών».

Στο Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με αναπηρία «Η Γέφυρα», η κ. Μιχαηλίδου συνάντησε τους ωφελούμενους και συζήτησε με  τους εργαζομένους της δομής για όλα τα ζητήματα της καθημερινότητάς τους, με σκοπό να βελτιωθούν ακόμη περισσότεροι οι υπηρεσίες που παρέχουν στους πιο ευάλωτους.

Η Υφυπουργός, μαζί με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και τον Δήμαρχο Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, παρευρέθηκαν σχολικό αγιασμό, του Ναυτικού Επαγγελματικού Λυκείου «Τeens – Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών», στο πλαίσιο του οποίου εγκαινιάστηκαν και τα δύο νέα εργαστήρια των εκπαιδευτηρίων, ηλεκτρολογίας και ηλεκτροτεχνικών. Κατά την διάρκεια του χαιρετισμού της, η κ. Μιχαηλίδου ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Καπετάν Παναγιώτη Τσάκο για την πρόσκληση και εξήρε το σημαντικό το έργο των εκπαιδευτηρίων, που όπως υποστήριξε δεν είναι μόνο εκπαιδευτικό και ναυτικό αλλά κυρίως κοινωνικό. Όπως ανέφερε: «Είναι σπουδαίο το έργο που γίνεται στα εκπαιδευτήρια γιατί δημιουργεί πολλούς και ουσιαστικούς πολλαπλασιαστές. Γιατί όλοι οι μαθητές μαθαίνουν να αγαπούν την Ελλάδα μας, να αγαπούν την πολλή δουλειά, την εργατικότητα αλλά και να επιδιώκουν την αριστεία».

Τέλος, στην επίσκεψη που πραγματοποίησε η κ. Μιχαηλίδου στην Κιβωτό του Κόσμου Αιγαίου, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Πατέρα Αντώνιο για την μέχρι τώρα πορεία των αναδοχών και των υιοθεσιών αλλά και για τις νέες ενέργειες που θα ενισχύσουν την αποιδρυματοποίηση. «Μέσα σε τρία χρόνια έχουμε καταφέρει να βγάλουμε το 40% των παιδιών από τα ιδρύματα. Στόχος μας, κάθε παιδί να μπορεί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια. Γι’ αυτό και ως Πολιτεία, δημιουργούμε συνεχώς τις συνθήκες και υποστηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει αυτό τον σκοπό μας. Για να μπορούν όλα τα παιδιά να μεγαλώνουν σε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον που να αποκαλούν το δικό τους σπίτι», υπογράμμισε η Υφυπουργός.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο