22 Μαΐου, 2024

Δ. Μιχαηλίδου: Αυξάνουμε τα κίνητρα για την αντιμετώπιση της δημογραφικής κρίσης

Ομιλία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο συνέδριο του Economist με θέμα: «Πώς συνδέεται η εμπιστοσύνη μεταξύ Κράτους και Πολιτών στη δημογραφική κρίση;»

 

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Την ισχυρή στόχευση της Κυβέρνησης στην ενίσχυση της καθημερινότητας ευάλωτων ομάδων πολιτών καθώς και στην αντίστροφη της υπάρχουσας δημογραφικής κρίσης, τόνισε στην ομιλία της η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist για την εμπιστοσύνη μεταξύ Κράτους και Πολιτών, ανέλυσε τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί τα τελευταία δυο χρόνια στην κατεύθυνση αυτή και μάλιστα με τη δυσκολία της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ανέπτυξε τις βασικές δράσεις του Υπουργείου Εργασίας όπως το επίδομα γέννησης, η υιοθέτηση προγράμματος γονικής άδειας για τους πατέρες, η μείωση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένες κατηγορίες αγαθών και η αναβάθμιση της προσχολικής αγωγής με το πρόγραμμα «ΚΥΨΕΛΗ».

Όπως δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου, «η δημογραφική κρίση είναι ένα πολύπλευρο ζήτημα που σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τις διευκολύνσεις που σχεδιάζονται για τους πολίτες, αλλά και με την εμπιστοσύνη που έχουν οι πολίτες στους θεσμούς της χώρας τους. Λιγότερο από ένα μήνα πριν, το Κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που καθιέρωσε διαδικασίες για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης σε όλες τους δημόσιες και ιδιωτικές δομές που φροντίζουν τα παιδιά μας. Εμείς, εργαζόμαστε εντατικά ώστε χωρίς συμβιβασμούς να μετασχηματίσουμε τους θεσμούς στη χώρα μας και να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο