18 Ιουλίου, 2024

Απονομή Σήματος Ισότητας SHARE σε 18 επιχειρήσεις

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το Σήμα Ισότητας SHARE, το Σήμα για την προώθηση πρακτικών και πρωτοβουλιών για την ισότητα των φύλων, απονεμήθηκε σε 18 επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

«Με το Σήμα Ισότητας SHARE, η Πολιτεία έρχεται και επιβραβεύσει τις επιχειρήσεις που εμπράκτως εφαρμόζουν δράσεις και πολιτικές για την ισότητα των φύλων και εξάλειψη προκαταλήψεων και στερεοτύπων στους κόλπους τους. Και παράλληλα επιδιώκει να ωθήσει ακόμη περισσότερες να ακολουθήσουν στον ίδιο δρόμο! Η αντιμετώπιση των προκαταλήψεων και των διακρίσεων είναι βασική μας προτεραιότητα και γι’ αυτό άλλωστε στην κυβέρνηση για πρώτη φορά έχουμε μία υφυπουργό, την Μ. Συρεγγέλα, που ασχολείται αποκλειστικά με αυτά τα θέματα. Είναι ένδειξη της βούλησης του Πρωθυπουργού το ζήτημα αυτό να αναβαθμιστεί στην πολιτική ατζέντα και όχι μόνο στο επίπεδο των συμβολισμών, αλλά κυρίως στο επίπεδο της δράσης. Δεν μένουμε στη θεωρία, κάνουμε τα λόγια μας πράξη και η σημερινή πρωτοβουλία έρχεται να υπογραμμίσει ακριβώς αυτό», σημείωσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την έναρξη της εκδήλωσης.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής, Οικογένειας και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα συνεχάρη τις επιχειρήσεις που ανέπτυξαν πολιτικές για την αντιμετώπιση των στερεοτυπικών έμφυλων ρόλων και την εφαρμογή φιλικών εργασιακών και οικογενειακών όρων και συνθηκών εργασίας.

«Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εταιρείες και επιχειρήσεις ανέλαβαν πρωτοβουλίες για την εναρμόνιση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής και τη δημιουργία φιλικού εργασιακού περιβάλλοντος τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες», ανέφερε η υφυπουργός και προέτρεψε όλες τις επιχειρήσεις στη χώρα μας να προωθήσουν την ισότητα των φύλων στους χώρους εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι τα οφέλη θα είναι πολλαπλά τόσο για τις εργαζόμενες/τους εργαζόμενους όσο και για τις ίδιες τις επιχειρήσεις.

Οι 18 επιχειρήσεις που έλαβαν το Σήμα Ισότητας είναι οι κάτωθι:

1           ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
2           ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Α.Ε
3           ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία
4           Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών
5           AtosGreece Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία
6           BLUE OCEAN A.E. (πρώην BLUE VALUE)
7           Commit Global
8           DEL MONTE ΕΛΛΑΣ
9           e-Μέντωρ solutions I.K.E.
10         ECOLAB A.E.
11         Grant Thornton (Business Solutions)
12         Grant Thornton (Chartered Accountants)
13         Human Rights 360
14         Lidl Ελλάς
15         OTS Α.Ε. (Open Technology Services – Υπηρεσίες Ανοικτής Τεχνολογίας)
16         PRINTEC (ΕΛΛΑΣ Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία-Συστήματα Πληροφορικής)
17         The Body Shop
18         WELLA COMPANY

Σημειώνεται πως οι επιχειρήσεις που έλαβαν το Σήμα συμμετείχαν στο έργο «SHARE: Προώθηση της εξισορρόπησης της εργασιακής και οικογενειακής ζωής στις επιχειρήσεις και καλύτερης κατανομής των υποχρεώσεων φροντίδας μεταξύ ανδρών και γυναικών».

Το έργο SHARE υλοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Συντονιστής Φορέας) σε συνεργασία με το ΚΕΘΙ και τον Οργανισμό για την Επαγγελματική Ενδυνάμωση των Γυναικών Women On Top, με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος «Rights, Equality and Citizenship» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο