13 Ιουνίου, 2024

Απάντηση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Σπανάκη σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Σταύρου Μιχαηλίδη, με θέμα: «Εργατικές Κατοικίες Βαρβασίου Χίου υπό κατάρρευση»

Ο Υφυπουργός κατά την απάντησή του είπε ότι σήμερα, η προσπάθεια που γίνεται από την Κυβέρνηση είναι προς τέτοια κατεύθυνση ώστε να υπάρξει οριστική και βιώσιμη λύση. «Αυτό που σας απαντώ εγώ σήμερα ξεκάθαρα είναι ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί με τον πιο σύντομο και καλύτερο τρόπο να λύσει το θέμα αυτό που απασχολεί εδώ και δυόμισι τουλάχιστον δεκαετίες την περιοχή». Ακολούθως ο κ. Σπανάκης είπε ότι έγινε μια συνάντηση με αντιπροσωπεία των κατοίκων και την συμμετοχή του πρώην Υπουργού, κ. Νότη Μηταράκη, του ερωτώντος Βουλευτή, κ. Σταύρου Μιχαηλίδη και την παρουσία του Διοικητή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) κ. Σπύρου Πρωτοψάλτη, ο οποίος έδωσε και τις κατευθύνσεις βάσει των οποίων θα δρομολογηθεί η επίλυση του προβλήματος. Ο Υφυπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι «η Κυβέρνηση έχει την πρόθεση πολύ σύντομα, πολύ γρήγορα, με όποια διαδικασία χρειασθεί να προχωρήσει στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος».

Στη δευτερολογία του ο κ. Σπανάκης διευκρίνισε, ότι «για να λυθεί το πρόβλημα θα πρέπει να συμφωνήσουν στο 100% οι ιδιοκτήτες, προκειμένου να ακολουθήσει η κυβερνητική πρωτοβουλία για να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες».

Μετάβαση στο περιεχόμενο