13 Ιουνίου, 2024

Απάντηση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Σπανάκη σε Επίκαιρη Ερώτηση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης, Μιχαήλ Χουρδάκη, με θέμα: «Εργαζόμενοι στην Υγεία με πρόγραμμα της ΔΥΠΑ»

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή ανέφερε ότι από την έναρξη του «Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της Υγείας» έχουν δαπανηθεί περίπου 329 εκατ. ευρώ από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης και έχουν προϋπολογισθεί 48 εκατ. ευρώ για την παράταση του προγράμματος που αφορά 3.450 εργαζομένους.  Μάλιστα ο κ. Σπανάκης υπογράμμισε ότι τα χρήματα αυτά είναι από τον τακτικό προϋπολογισμό της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) και όχι από ευρωπαϊκά κονδύλια και προγράμματα.

Ο Υφυπουργός στο σημείο αυτό τόνισε ότι «οι κεντρικές κυβερνητικές δεσμεύσεις για τις προσλήψεις στην Υγεία, ταυτόχρονα με την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας που πολλά εξ αυτών θα έχουν 24ωρη λειτουργία, αναδεικνύουν μία διαφορετική πραγματικότητα». Και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «η πόρτα του Υπουργείου Εργασίας είναι ανοικτή για τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία όλων των κλάδων».

Μετάβαση στο περιεχόμενο