22 Μαΐου, 2024

Απάντηση στην ανακοίνωση της ΝΔ

Το δυσάρεστο για την αξιωματική αντιπολίτευση και τον κ. Βρούτση είναι ότι όποια σύγκριση στοιχείων και αν κάνουν, καταλήγουν να εκθέτουν τους ίδιους και τις πολιτικές που άσκησαν.

Τα τελευταία στοιχεία του ΕΦΚΑ, για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο του 2017, επιβεβαιώνουν την σημαντική βελτίωση στην απασχόληση, καθώς καταγράφουν αύξηση των ασφαλισμένων κατά 247.025 άτομα. Επίσης, τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι οι 7 στις 10 θέσεις εργασίας είναι πλήρους απασχόλησης.

Αναφορικά με τους μισθούς, επιδεικνύοντας παροιμιώδη υποκρισία, η ΝΔ επιμένει να καταγγέλλει τους μισθούς που ίδια δημιούργησε.

Ήταν την περίοδο 2010- 2014 που ο μέσος μισθός μειώθηκε κατά 320 ευρώ, το επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 100 ευρώ και η καθαρή αμοιβή για τη μερική απασχόληση έπεσε κάτω και από το επίδομα ανεργίας.

Η σημερινή κυβέρνηση είναι αυτή που μειώνει σημαντικά την ανεργία και παρεμβαίνει αποφασιστικά για την αποκατάσταση της κανονικότητας στην αγορά εργασίας. 

Η ΝΔ έχει καταγραφεί ως το κόμμα της ανεργίας και της φτωχοποίησης των εργαζομένων και αυτό είναι γεγονός που δεν παραγράφεται.

Μετάβαση στο περιεχόμενο