21 Απριλίου, 2024

Απάντηση στη ΝΔ για τους μισθούς

Το κόμμα που δημιούργησε, εξάπλωσε και επιμένει να υπερασπίζεται το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της φτηνής, ελαστικής και απροστάτευτης εργασίας, επιδεικνύει το θράσος του απέναντι στους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Η ΝΔ, που ισοπέδωσε τους μισθούς και εκτίναξε την ανεργία στο 27,9%, που διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις και κατάργησε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που μείωσε τον κατώτατο μισθό κατά 22% και κατά 32% για τους νέους, αντί να βρίσκεται σε περισυλλογή και να απολογείται, έχει το θράσος να κουνάει το δάχτυλο στη σημερινή Κυβέρνηση.

Τα στοιχεία των εκθέσεων του ILO που η ΝΔ αποκρύπτει δείχνουν ότι το 2011, το 2012 και το 2013, την περίοδο που η ίδια καταργούσε τις συλλογικές συμβάσεις, μείωνε τον κατώτατο μισθό και εξάπλωνε τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, οι μισθοί μειώθηκαν κατά 24% σωρευτικά.

Όσα στοιχεία και αν αποκρύψει η ΝΔ, οι εργαζόμενοι και η κοινωνία γνωρίζουν πολύ καλά την πραγματικότητα. Γνωρίζουν ότι είναι η σημερινή Κυβέρνηση που επανέφερε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις αποδοχών ήδη για δεκάδες χιλιάδες μισθωτούς. Είναι η σημερινή Κυβέρνηση που αυξάνει τον κατώτατο μισθό και καταργεί τον υποκατώτατο. Είναι η σημερινή Κυβέρνηση που θέσπισε μέτρα ενίσχυσης της προστασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Είναι η σημερινή Κυβέρνηση που έχει μειώσει κατά 7 μονάδες την ανεργία.

Το Υπουργείο Εργασίας θα συνεχίσει το έργο του για την ανάταξη της αγοράς εργασίας και την αντιστροφή του ολέθρου που η ΝΔ κληροδότησε στην κοινωνία, για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης και την αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο