20 Ιουνίου, 2024

Απάντηση στη ΝΔ

Αντί να απολογηθεί στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους, η ΝΔ συνεχίζει χωρίς καμία ντροπή τις ασκήσεις θράσους και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

 

Ό,τι και αν υποστηρίζει η ίδια και τα στελέχη της, κανείς δεν ξεχνάει ότι είναι οι νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που επέβαλαν οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις έως και 50% και κρίθηκαν αντισυνταγματικοί. Είναι η ΝΔ που μετά από όλα αυτά κατάφερε να παραδώσει το ασφαλιστικό σύστημα με έλλειμμα 1,1 δισ. ευρώ.

 

Στον αντίποδα η παρούσα κυβέρνηση εναρμονιζόμενη απολύτως με την κρίση του ΣτΕ και συμμορφούμενη με το Σύνταγμα, προχώρησε στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση το 2016. Έθεσε ενιαίους κανόνες για όλους τους ασφαλισμένους και όλους τους συνταξιούχους, χωρίς διακρίσεις, προστατεύοντας τα καταβαλλόμενα ποσά των συντάξεων. Παράλληλα, εξασφάλισε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος μετατρέποντας το έλλειμμα σε πλεόνασμα.

 

Η ΝΔ επικαλείται την έφεση που κατέθεσε ο ΕΦΚΑ και αποκρύπτει ότι σε αυτές τις περιπτώσεις είναι υποχρεωτικό το Δημόσιο να εξαντλεί τυπικά τα ένδικα μέσα. Αποκρύπτει, επίσης, το γεγονός ότι τα ένδικα μέσα κατατίθενται από τη νομική υπηρεσία, της οποίας προΐσταται το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και σε καμία περίπτωση οι Υπουργοί δεν υπεισέρχονται στη διαδικασία να υπαγορεύουν τα δικόγραφα.

 

Το κόμμα που έγινε συνώνυμο των περικοπών και της διάλυσης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης αντί να ψεύδεται και να κουνάει το δάχτυλο, οφείλει μόνο να απολογηθεί για τα πεπραγμένα του στην ελληνική κοινωνία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο