14 Ιουλίου, 2024

Απάντηση στη ΝΔ

Αντί να ζητήσει συγγνώμη από την ελληνική κοινωνία γιατί εκτίναξε την ανεργία και ισοπέδωσε τους μισθούς, η ΝΔ υπερασπίζεται τον κοινωνικό όλεθρο και τη διάλυση της αγοράς εργασίας που επέφεραν οι πολιτικές της.

Υμνώντας τις «τολμηρές μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές που συντελέστηκαν από την κυβέρνηση Σαμαρά στην αγορά εργασίας», ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ επιδίδεται για μία ακόμη φορά σε ασκήσεις θράσους.

Υπενθυμίζουμε στο κόμμα που έγινε συνώνυμο της φτηνής εργασίας και των απολύσεων ότι:

Η ανεργία έχει μειωθεί από την παρούσα Κυβέρνηση κατά 7,3 ποσοστιαίες μονάδες, όταν η ΝΔ την παρέδωσε υψηλότερη απ’ ό,τι την παρέλαβε και επί των ημερών της κατέγραψε το αρνητικό ρεκόρ του 27,9%.

Οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα έχουν αυξηθεί σύμφωνα με το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» κατά 24,6% ή κατά 376.766 σε σχέση με το 2014. Το 2018 το 72% της αύξησης των θέσεων εργασίας ήταν πλήρους απασχόλησης.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μείωσαν το κατώτατο μισθό κατά 22% και κατά 32% για τους νέους, κατάργησαν τις συλλογικές συμβάσεις και επέκτειναν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ισοπεδώνοντας το εισόδημα των εργαζομένων. Την περίοδο 2011-2013 οι μισθοί μειώθηκαν κατά 24% σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας.

Σήμερα ο κατώτατος μισθός αυξάνεται και καταργείται ο υποκατώτατος. Από την  21η Αυγούστου 2018 έχουν επανέλθει οι βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων και έχουν επεκταθεί 10 κλαδικές συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις μισθών για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και σχετικά με την αύξηση των εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ ανέργων.

Αποκρύπτει ότι οι εγγραφές στον ΟΑΕΔ αυξήθηκαν λόγω των στοχευμένων προγραμμάτων που υλοποιεί, όπως αυτά για νέους επιστήμονες με ιδιαίτερα αυξημένους μισθούς, στα οποία συμμετέχουν ακόμα και με μία μέρα εγγεγραμμένης ανεργίας.

Αποκρύπτει ότι από τον Αύγουστο του 2018 οι άνεργοι δικαιούχοι του ΚΕΑ πρέπει υποχρεωτικά να εγγράφονται στον ΟΑΕΔ.

Αποκρύπτει ότι περισσότεροι εποχικά εργαζόμενοι αποκτούν δυνατότητα λήψης επιδόματος ανεργίας λόγω της αύξησης της απασχόλησης την τουριστική σεζόν.

Συνεχίζουμε προσηλωμένοι τη μεγάλη προσπάθεια για τη στήριξη και την ενίσχυση εργαζομένων και ανέργων, όσο εκνευρισμό κι αν προκαλεί αυτό στη ΝΔ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο