20 Ιουλίου, 2024

Απάντηση σε καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Σε ότι αφορά στην καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για την καθυστέρηση χορήγησης του εφάπαξ βοηθήματος των 1.000€ σε πρώην εργαζόμενους των εταιρειών Α.ΓΙΟΥΡΟΥΚΗΣ & ΣΙΑ και ΗΡΑ, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διευκρινίζει:  

 

Για την απόδοση του βοηθήματος απαιτείται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης στην οποία να αναγράφεται ρητά ο ακριβής αριθμός των δικαιούχων. 

 

Επομένως, η ευθύνη για την καθυστέρηση της έκδοσης της ΚΥΑ οφείλεται αποκλειστικά στην διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, η οποία έχει τροποποιήσει έξι φορές τον αριθμό των δικαιούχων εργαζομένων των δύο συγκεκριμένων εταιρειών.

 

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει αποδείξει έμπρακτα ότι αξιοποιεί κάθε δυνατότητα για την ανακούφιση των εργαζομένων που επλήγησαν από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. 

 

Γι’ αυτό το σκοπό, από το 2015 έως το 2019 έχει χορηγήσει ποσό ύψους 10.872.180ευρώ σε 12.180 ανέργους, πρώην εργαζόμενους, εργαζόμενους σε επίσχεση και εργαζόμενους του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα. 

 

Σημειώνεται, τέλος, ότι επί κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ το διάστημα 2011- 2014, το βοήθημα χορηγήθηκε σε μόλις 1.002 εργαζόμενους του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα.      

Μετάβαση στο περιεχόμενο