14 Ιουλίου, 2024

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Βραδυνή»

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων συμπολιτών μας από τις πυρκαγιές στην Αττική.

Μεταξύ αυτών των μέτρων είναι:

– η καταβολή εφάπαξ έκτακτου βοηθήματος, ίσου με το μεικτό χρηματικό ποσό δύο (2) μηνιαίων κύριων συντάξεων, στους πυρόπληκτους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ

και

– η καταβολή εφάπαξ έκτακτου βοηθήματος ίσου με το μεικτό χρηματικό ποσό δύο (2) μηνιαίων επικουρικών συντάξεων και δύο (2) μηνιαίων μερισμάτων στους πυρόπληκτους συνταξιούχους του ΕΤΕΑΕΠ και μερισματούχους του ΜΤΠΥ αντίστοιχα.

Επομένως, είτε από άγνοια είτε από παρανόηση είτε από σκοπιμότητα, είναι ανακριβές το σημερινό σχόλιο της εφημερίδας “Η Βραδυνή” που ισχυρίζεται πως το εφάπαξ έκτακτο βοήθημα αφορά μόνο επικουρικές συντάξεις και όχι κύριες.

Το Υπουργείο Εργασίας έχει, επίσης, ανακοινώσει ότι επισπεύδονται, άνευ χρονολογικής σειράς, οι αιτήσεις για κύριες συντάξεις, επικουρικές συντάξεις και μερίσματα από τον ΕΦΚΑ, το ΕΤΕΑΕΠ και το ΜΤΠΥ αντίστοιχα, που έχουν υποβληθεί ή θα υποβληθούν από πυρόπληκτους έως 30/9/2018.

Μετάβαση στο περιεχόμενο