15 Ιουνίου, 2024

1η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Πάτρα, Αγορά Αργύρη, 6 και & Ιουλίου 2018

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σας καλούν στην πρώτη περιφερειακή Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος που θα λάβει χώρα στην Πάτρα 6 & 7 Ιουλίου 2018, στην Αγορά Αργύρη, οδός Αγίου Ανδρέου 12.

 

Την έκθεση θα εγκαινιάσουν την Παρασκευή 6 Ιουλίου στις 12:00, η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έφη Αχτσιόγλου, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Θεανώ Φωτίου και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κος Απόστολος Κατσιφάρας.

 

Στόχος της Έκθεσης είναι να συστηθεί η Κ.ΑΛ.Ο. στους πολίτες της περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδος αλλά και η ενίσχυση των συνεργασιών του τομέα. Στο πλαίσιο της Έκθεσης θα λάβουν χώρα δράσεις με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών, τη δημιουργία δικτύων και συνεργασιών, την άντληση έμπνευσης από τις επιτυχημένες εμπειρίες του τομέα. Επίσης, θα υπάρξει ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες στήριξης και ενίσχυσης του τομέα, τόσο από την Περιφέρεια όσο και από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 

 

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά 35 Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.), Συνεταιρισμούς Εργαζομένων, Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.) και φορείς Κ.ΑΛ.Ο., την πλειοψηφία δηλαδή των ενεργών φορέων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Επίσης, θα μπορεί να αγοράσει προϊόντα ή να βρει υπηρεσίες αλλά και να ενημερωθεί για τις προοπτικές και τις δυνατότητες αυτής της εναλλακτικής μορφής οικονομίας.

 

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, θα λάβουν χώρα μια σειρά από συζητήσεις και εργαστήρια γύρω από τις δυνατότητες της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας. Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι δημόσιες πολιτικές για την υποστήριξη της ανάπτυξης της Κ.ΑΛ.Ο. σε περιφερειακό επίπεδο αλλά και οι καθημερινές οικονομικές πρακτικές της, ως παράγοντες κοινωνικής αλλαγής. Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν συμβουλευτικής σε υφιστάμενους ή υπό ίδρυση φορείς.

Μετάβαση στο περιεχόμενο